Футболен турнир в ДГ "Смехорани"

 

 

В двора на детската градина се проведе традиционния турнир по футбол, където малките футболисти демонстрираха майсторство и техника, научени от своите треньори Стоян Чешмеджиев и Огнян Николов. Мажоретките на ДГ "Смехорани" подкрепяха активно всички участници. Големи емоции предизвика и включването на родителите във футболния двубой. Децата получиха грамоти за отлично представяне и силни аплодисменти от публиката.

 

 

 

 

 

Седмица на книгата

 

 

По случай Международния ден на книгата в група "Плодчета" гостува г-жа М. Христова от НЧ "Пробуда-1958 г.", Шумен, която сладкодумно разказа български народни приказки на децата. Екипът на групата се включи в инициативата на детската градина "Седмица на книгата" и с посещение на Детски отдел на РБ "Ст. Чилингиров", град Шумен, където бяха топло посрещнати от техни представители, които им прочетоха вълшебни и поучителни приказки, подариха им книжки, децата рисуваха любими приказни герои.

За децата от група " Мечо Пух" всеки ден бе изпълнен с цветни приключения, приказни вълшебства, срещи с родители, които им четоха книжки. Те получиха за подарък книги от своите родители и от детската авторка Евгения Войнова.

 

 

 

 

 

 

 

 

Седмица на гората

 

 

Седмицата на гората бе отбелязана с посещение на горски педагози от Природен парк "Шуменско плато" в група "Пинко". В горския урок децата сътвориха красиви пролетни дръвчета и получиха много знания за опазване на природата.

 

 

 

 

 

Посещение на градската галерия

 

На 26.10.2023 г. децата от група "БонБон" и "Плодчета", заедно със своите родители, учители и директор на ДГ "Смехорани", посетиха градската картинна галерия. Там те разгледаха изложбата живопис "Цветни мигове" на шуменската художничка Мариана Петкова. Експозицията включва предимно пейзажи, но не липсват портрети и абстрактни композиции. Това е 24-та самостоятелна изложба на Мариана Петкова, а платната пленяват с меките си, топли цветове и усещане за полет.

Благодарим за поканата на талантливата художничка, която успешно преподава повече от 10 години своите художествени умения на децата от нашата детска градина в дейностите по изобразително изкуство.

 

 

Посещение в РД "Пожарна безопасност и защита на населението"

 

Децата от III и IV група посетиха Регионална Дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението", град Шумен.
По пътя дотам, децата се запознаха с това, кои са участниците в пътното движение, с уличната маркировка и пътни знаци, правила за безопасно движение.
Бяхме радушно посрещнати от началник смяна, командир на екип, шофьор и пожарникари от Регионалната Дирекция, които нагледно запознаха децата с дейността и значимостта на професията пожарникар.