Седмица по Безопасност на движението: "Правилата вече знаем!"

 

През седмицата 25-28.04.2023 г. бяха реализирани множество интерсени и полезни за децата дейности по БДП.

                                         На 25.04. в група "Пинко" се осъществиха с децата подвижни игри и апликиране на светофар.

 

 

 

На 26.04. в група "БонБон" се проведе викторина по БДП и дейности, свързани с реализиране на проекта на групата- "Малки приятели на полицията"

 

 

 

На 28.04. децата от група "Плодчета" и "Мечо Пух" поднесоха на всички деца прекрасен празник с много игри на площадката по БДП, които бяха оценявани от гостуващия полицай г-н Илиев.

 

 

 

Инициатива "Прочети ми книжка"

 

 

 

В периода 03-07.04.2023 г. се проведоха множество дейности и срещи с родителите на децата, свързани с Инициативата на ДГ "Смехорани"- Прочети ми книжка" за Деня на книгата. В група "БонБон" се обогати Библиотечния кът с много книжки, дарени от семействата на децата и от гостите от Детски отдел на Регионална библиотека "Ст. Чилингиров". Благодарим на родителите за тяхната съпричастност към Инициативата.

 

 

Четене на книжки в I група "Пинко"

 

 

"Прочети ми книжка" в II група "БонБон"

 

 

Гостуват родители в III група "Плодчета"

 

 

 

 

 

 

"Малка книжка- Приказки безкрай" в IV група "Мечо Пух"

 

 

 

 

Инициатива на ДГ "Смехорани" за Деня на детската книга

 

 
В седмица на детската книга /03.04.-07.04./, отправихме ПОКАНА към родителите да се включат в нашата инициатива, като посетят детската градина и почетат книги на децата.
Да възпитаме у детето любов към книгата е мисия и начин да го превърнем в по- богата, любознателна личност!
И за да заобичат нашите деца книгата и четенето, е добре да виждат и нас, възрастните, по- често с книга в ръка.
Стартирахме инициативата на ДГ "Смехорани"- "Прочети ми книжка", с четене на детската книга "Али и принцеса Тортичка" от нейния автор- Ралица Добрева, след което приказния сюжет оживя с участието на деца от IV група " Мечо Пух", които пресъздадоха приключенията на Али и принцесата пред всички деца в детската градина.
Изказваме благодарност към г-жа Ралица Добрева за нейната съпричастност към инициативата ни и й пожелаваме още много творчески успехи!
Децата имаха възможност да участват и в игра, като сами поставят вълшебния ключ в ръцене на Али и да разберат, че дори и хората трябва да се допълват, а не да се водят безкрайни битки между доброто и злото.
Седмицата на инициативата,"Прочети ми книжка" в ДГ "Смехорани", ще продължи с множество интересни занимания и срещи...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

"Сирни Заговезни"-26.02.2023 г.

 

В дългия си път на съществуване празниците на народа ни са събрали най - хубавото, което народната памет е съхранила. "Сирни Заговезни " се чества седем седмици преди Великден, като тази уникална българска традиция  възвестява края на големите студове и снегове.
Традицията повелява на този празник да се събере цялото семейство около празничната трапеза. По-младите искат прошка от своите родители и близки.
 
 
Всички деца от детската градина споделиха със своите приятели и учителки как са отпразнували обичая, като разказите им бяха подкрепени с много снимки. 
А в двора на детската градина прескочиха "Огън" за здраве и сила.
Този хубав празник, пресъздаден с огромен интерес и любов от децата и техните семейства, още веднъж ни показа, че българщината трябва да се пази и всичко добро трябва да бъде предавано от поколение на поколение, за да успеем да възпитаме децата като истински и добри българи.
 
 
 

"Смехорани търсят талант"

 


На 15.02.2023 г., децата от детската градина имаха възможност да разкрият своите таланти и индивидуален потенциал.
Те станаха част от детското шоу "Смехорани търсят талант" с изпълнения, изразени чрез формите на слово, песен, танц, свирене на музикален инструмент, изкуство.
Всички се насладиха на прекрасните детски изяви, а градината намери и своите таланти!