В очакване на Коледа

 

 

 

 

Грейва нашата коледна елха и с усмивките на децата

 

 

 

Посещение на градската галерия

 

На 26.10.2023 г. децата от група "БонБон" и "Плодчета", заедно със своите родители, учители и директор на ДГ "Смехорани", посетиха градската картинна галерия. Там те разгледаха изложбата живопис "Цветни мигове" на шуменската художничка Мариана Петкова. Експозицията включва предимно пейзажи, но не липсват портрети и абстрактни композиции. Това е 24-та самостоятелна изложба на Мариана Петкова, а платната пленяват с меките си, топли цветове и усещане за полет.

Благодарим за поканата на талантливата художничка, която успешно преподава повече от 10 години своите художествени умения на децата от нашата детска градина в дейностите по изобразително изкуство.

 

 

БДП в детската градина

 

Днес гост при нас бе Началник сектор "Пътна полиция", Шумен главен инспектор Веселин Георгиев. С негова помощ децата си припомниха правилата за безопасно движение по пътищата и показаха знания за пътните знаци, като участници в пътното движение.
 
 
 
 
 

Екскурзия

 

 

Децата от II, III и IV група участваха в една пълна с емоции екскурзия до музей на стъклото и музей- подводница "Слава", град Белослав.

 

 

 

 

Посещение в РД "Пожарна безопасност и защита на населението"

 

Децата от III и IV група посетиха Регионална Дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението", град Шумен.
По пътя дотам, децата се запознаха с това, кои са участниците в пътното движение, с уличната маркировка и пътни знаци, правила за безопасно движение.
Бяхме радушно посрещнати от началник смяна, командир на екип, шофьор и пожарникари от Регионалната Дирекция, които нагледно запознаха децата с дейността и значимостта на професията пожарникар.